Khamis, 18 Disember 2008

SANTAI

Temubual seorang pemuda dengan pakcik gembala biri-biri.
Pemuda : Baguslah ternakan biri-biri pakcik. Boleh saya tanya beberapa soalan tak?
Pakcik : Boleh aje...
Pemuda : Berapa jauh biri-biri ni berjalan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?"
Pemuda : Yang putih.
Pakcik : Kalau yang putih berjalan lebih kurang enam kilometer setiap hari.
Pemuda : Yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Berapa banyak plak rumput biri-biri ni makan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Ah, yang putih makan lebih kurang empat kilo rumput setiap hari.
Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Berapa banyak bulu yang mereka hasilkan setiap tahun?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Aaa....yang putih menghasilkan sekitar enam kilo bulu setiap tahun.
Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Kenapa pakcik membezakan biri-biri pakcik yg putih dgn yg hitam, padahal jawapan semuanya sama aje?
Pakcik : Mestilah...sebab biri-biri yang putih itu pakcik yang punye.
Pemuda : Ooo, gitu ke...abis tu yang hitam tu sapa punye?
Pakcik : Yang hitam pun sama.....

Rabu, 17 Disember 2008

Video Pakngah Epan & Ekal

Video Pelancaran Laman Web Semporna

Abg Epan Menari

Aksi Adik Ekal

ANAK SUPERMAN



Anak SUPERMAN tengah tidor sambil isap botol

MAMA BELI JAM ABAM & ADIK






malam tadi beli jam kfc utk epan & ekal. kanmain sonok epan dan ekal dapat jam patrick dan encik krab (ketam)

MAJLIS HARI KELUARGA OPIS MAMA



sabtu bebaru ni buat pertama kalinyer pejabat murni buat Majlis Hari Keluarga. pagi tu berlangsungnya mini sukan yg diadakan di perkarangan rumah tuan pegawai daerah semporna, murni tidak ketinggalan untuk menjoinkan diri dalam acara boling kelapa dan lontar gelung. tapi sungguh malang dapat ke peringkat final jak utk acara boling dan lontar gelung langsung tak mengena.


pada malamnya adalah acara kemuncak ada makan2, cabutan tiket bertuah dan yg best majlis mini pelancaran laman web pejabat daerah semporna, web master untuk pejabat daerah semporna babah epan&ekal jadi web yg do lancarkan tu babah yg buat.

Epan&Ekal Gunting Rambut

Salam semua n selamat hari rabu...alhamdulillah pada petang yang indah ini dapat lagi murni mencoret2 di laman blog Epan&Ekal hero2 mama yg nakal.

pada 5/12/2008 jam 4.31pm bawak epan, ekal & fhad p gunting rambut. memasing rambut dah panjang hehehe.

Ekal tunggu giliran untuk digunting.
Ini plak abg Epan gunting rambut

Khamis, 4 Disember 2008

AYAT2 CINTA

Lirik Lagu Rossa - Ayat Ayat Cinta

ayat ayat cinta lirik

Desir pasir dipadang tandus
segersang pemikiran hati
Terkisahku diantara cinta yang rumit

Bila keyakinan ku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

(chorus)
Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkinku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cinta ku padamu

Bila bahagia mulai menyentuh
Seakanku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggal kan cinta
Ketika ku bersujud... (Last x2)


(back to second line)

[ thanks to izham.shah[at]yahoo.com for correcting this lyric ]

Video Klip Rossa - Ayat Ayat Cinta

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video


powered by lirik lagu indonesia

Rabu, 3 Disember 2008




Assalamualaikum dan selamat hari Rabu

Agak sibuk sehingga tidak dapat mencoret2 di blog ni. Macam2 hal berlaku kebelakang ni, dengan masalah pc dengan masalah line internet dan macam2 lagi.

Hari ni baru berkesempatan buat laporan :)
Ahad bebaru ni kebetulan zie n family balik ke semporna, mama ddng pun ada ngan kebetulan cuti sekolah n kebetulan anak2 buah berkumpul, buatlah aktiviti bawak budak ni semua pegi berenang.

kenmain dowang sonok tul....ekal berapa kali tertelan air kolam hehehe tapi ekal ni memang jenis tak makan saman nak gak duk lam kolam tu lagi. Tika pun tertelan air kolam gak ... lepas tu tanak lagi masuk kolam duk kat tepi2 jer hehehe sian tika.

seronok sangat sampai ekal tanak naik..... nak dlm kolam jer. terpaksalah plak mama dukung masuk lam car kehkehkeh....teruk tul ekal ni bila dah jumpa air.

Abg epan, Abg akif, Abg Fhad, kak sahsa, kak lia, kak fatin, kak linang ....iskkk ramaila plak kan hehehe semua dah salin bju n siap2 nak balik.

Ahad, 16 November 2008


Send a Teddy Gram at BlingPixie.com



Posting pertamaku hehehe.....akhirnya tercapai gak hajat buat blog sendiri tapi dibantu oleh zie, terima kasih zie.
selepas ni akan menyusul lagi gambar-gambar dan gelagat-gelagat 2 hero ini.




Hari Ke2 Bermain-Main Dengan Blog

Salam N selamat berhari minggu.... tadi sebelum meneruskan personal blog ni... sempat merayau kat web dan terjumpa website Dumpr yang membolehkan kita mencipta beberapa effect. ni contoh dan percubaan yang aku buat.


Abg Epan


Adik Ekal

Together

Slide ePan&eKal

Jangan Lupa KLIK!